Grønnsaksuppe med pølse

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne suppa kan varieres i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker.

Ingredienser

  • 1 stk røkt kjøttpølse
  • 1 l vann
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 3 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 12 stk løk
  • 12 stk purre
  • 100 g kålrot eller hodekål
  • 100 g sellerirot
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær pølse i passe store biter. Skrell potet og grønnsaker og skjær dem i biter.

2. Kok opp vann og buljong. Ha i poteter og grønnsaker og kok dem i ca. 8 minutter. 

3. Tilsett pølsebitene når grønnsakene nesten er kokt. La det hele trekke til kjøttet er ferdig, ca. 5 minutter. Smak til med litt salt og pepper.

Server gjerne med brød ved siden av.

Denne suppa kan variere i det uendelige avhengig av hva du har i kjøleskapet og hvilke grønnsaker du liker. Du kan også tilsette pasta, ris, kikerter, linser eller bønner for å gjøre den drøyere, chili og hvitløk for å gjøre den hottere eller en fløteskvett for å gjøre den mildere. Litt revet parmesan eller annen ost på toppen er ekstra godt. Lager du en stor porsjon kan du mette mange, eller så har du middag i flere dagen – bare husk at du varmer opp det du har tenkt å spise!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.