Grillet kyllinglår med lun potetsalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Med ferdiggrillede kyllinglår er middagen aldri langt unna. Potetsalaten lager du mens kyllinglårene blir varme i ovnen.

Ingredienser

  • 4 stk grillet kyllinglår
  • 12 stk partypotet
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 4 stk tomat
  • 12 stk purre
  • 12 glass kapers

Slik gjør du

1. Del potet i to, og legg dem i en ildfast form. Dryss over olje, krydre med salt og pepper, og vend litt på potetene slik at krydderet blir jevnt fordelt. Sett formen i ovn på 200 °C i ca. 20 minutter. 

2. Legg kyllinglår i en ildfast form, og varm dem i 15-20 minutter i ovnen sammen med potetene. 

Beregn et ekstra kyllinglår til en storspist gjest.

3. Del tomat i fire. Ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger. 

Frys ned tomatkjernene og bruk dem i en tomatsaus senere.

4. Kutt purre i tynne skiver. Bland tomat, purre og kapers sammen med potetene de siste 10 minuttene av steketiden.

Server varme kyllinglår med den lune potetsalaten. Rømmedressing eller aïoli smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.