Fylte svinebiffer

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Fylte svinebiffer, slik vi har gjort her, gir en saftig matopplevelse. Retten er like god til hverdag som til fest.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Ostefyll:

  • 250 g kremost naturell
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 dl ferdigrevet ost
  • 2 skiver bacon

Panering:

  • 100 g hvetemel
  • 4 stk egg
  • 100 g griljermel , strøbrød eller panko
  • 4 ss rapsolje til steking

Potetbåter:

  • 10 stk nypotet
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt
  • 2 ss friske urter
  • 1 ss paprikapulver

Tomatsalat:

  • 400 g cherrytomat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200° C.
  2. Stek bacon i en stekepanne på middels varme til det har blitt sprøtt. Legg det til avrenning på kjøkkenpapir. Del det så i små biter og sett til side.
  3. Ha kremost, hvitløkspulver, pepper, gressløk, oregano, revet ost og bacon i en bolle og bland godt.
  4. Gjør et snitt i svinebiffene fra siden slik at du får en stor lomme.
  5. Krydre biffene med salt og pepper. Bruk en spiseskje og fyll biffene med ostefyll. Klem sammen kjøttet igjen så fyllet er i midten på kjøttet.
  6. Visp sammen eggene.
  7. Vend biffene i hvetemel, så i egg og deretter i strøbrød.
    For å få ekstra sprø stekeskorpe anbefaler vi å panere med panko til slutt. Panko er en type brødflak man får kjøpt i velassorterte butikker med godt utvalg av asiatiske matvarer.
  8. Stek biffene i en stekepanne med olje på middels varme til de har fått en fin gyllen farge, ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form.
  9. Skyll tomatene og del dem i to, vend dem med olivenolje, balsamico, finhakket bladpersille, salt og pepper.
  10. Vask potetene godt og del dem i båter på langs. Ha dem i en bolle og vend dem sammen med olje, salt, urter og paprikapulver.  Ha potetbåtene over i en langpanne med bakepapir, og stek i ca. 30 minutter, til de er møre.
    Sjekk om potetene er møre ved å føre inn en spiss kniv i en av dem. Glir den fort inn er potetene ferdige.
  11. Sett inn biffene i ovnen når det gjenstår 5 minutter.

 Server fylte svinebiffer med båtpoteter og tomatsalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.