Frikadeller

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Små frikadeller av svinekjøtt er noe du bør prøve. Frikadellene kan brukes til tapas, snack, sammen med pasta eller på pizza.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk egg
  • 2 ss friske urter (koriander, persille eller timian)

Slik gjør du

1. Finhakk hvitløk, løk og urter.

2. Rør saltet inn i deigen først, og ha deretter i de andre ingrediensene.

3. Form farsen til små frikadeller, og rull dem gjerne i litt hvetemel før bruning.

4. Brun dem i smør/olje på god varme, og stek dem ferdig (ca. 5 minutter) på middels varme.

Frikadellene kan serveres som middag sammen med ris, eller potetmos og en salat.

Tips: Frikadeller er ypperlig som én av smårettene på Tapasbordet. Sett da for eksempel frikadellene sammen med cherrytomater på små trespyd.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.