French toast med spekeskinke

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

French toast eller på norsk arme riddere, og er best kjent i søt utgave. I denne oppskriften er det søte byttet ut med parmesan og sennep – noe som gir en ekstra velsmakende toast som er nydelig sammen med tynne skiver av norsk spekeskinke og en rask tomatsalat.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 212 dl melk
  • 25 g revet parmesan
  • 12 ts dijonsennep eller sennepspulver
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 ts tabasco
  • 8 skiver loff eller annet brød, gjerne daggammelt
  • 2 ss margarin til steking

  • 4 stk tomat i terninger
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 200 g spekeskinke

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  2. Visp sammen egg, melk, parmesan, sennep, salt, pepper og tabasco i en stor bolle. Legg to brødskiver i eggeblandingen til de blir gjennomtrukket av blandingen.
  3. Ha litt margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse legg i skivene. Stek dem et par minutter på hver side, til de har fått en gyllenbrun farge. Legg skivene over på et bakepapirkledd stekebrett.  
  4. Legg neste runde med brødskiver  i eggeblandingen og gjenta stekeprosessen. Sett brettet i ovnen når du har stekt ferdig alle skivene, slik at toasten holder seg varm. 
  5. Bland tomat, persille og olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Server varme french toast med en smakfull spekeskinke og den friske tomatsalaten.


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.