Eple- og fennikelsalat med grillet kylling

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eple- og fennikelsalat er i seg selv et friskt og crispy tilbehør til stekt kjøtt og grillmat. Her har vi blandet grillet kylling i salaten og toppet den med deilig blåmuggost. Resultatet er en himmelsk hverdagsrett!

Ingredienser

  • 4 stk grillet kyllinglår
  • 50 g valnøttkjerner
  • 14 ts salt
  • 12 pk frosne erter
  • 2 stk eple
  • 1 stk fennikel
  • 150 g blåmuggost

Slik gjør du

  1. Rens grillet kyllinglår for skin og bein. Riv kyllingkjøttet i mindre biter.  
  2. Rist valnøtter i en varm stekepanne. Krydre med litt salt. 
  3. Kok erter ca. 2 minutter i lettsaltet vann, hell av kokevannet og avkjøl dem raskt i kaldt vann.
  4. Skjær eple i tynne skiver og fennikel i strimler.  Bland det sammen med kyllingkjøtt, valnøtter og erter. Smuldre blåmuggost over.
    Salaten smaker ekstra godt servert med frisk sitronolje. Pisk 1 ss sitronsaft og 1/2 ts salt i en bolle. Tilsett 3 ss olivenolje, og pisk til oljedressingen har en tykk og fin konsistens. Rør inn 1 ss finhakket persille.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.