Egg cocotte

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Bakte egg, eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker. Server egg cocotte med ristet brød, og du har et fantastisk lite lunsjmåltid.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 12 ss margarin til smøring
  • 1 dl revet hvitost
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 8 stk rød cherrytomat

salt og kvernet pepper

  • 1 ss hakket frisk timian

  • 4 skive grovt brød

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220°C. Smør små porsjonsformer med margarin. Dekk bunnen med revet ost. Del cherrytomat i to og tilsett sammen med crème fraîche. Knekk ett egg i hver form og dryss over salt, pepper og timian.
  2. Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.

Server med godt brød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.

Egg cocotte smaker ekstra godt med litt hakkede grønnsaker, sopp eller skinke.

Har du små kokker i huset? La barna lage egg cocotte helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.