Egg- og tunfisksalat

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En god salat kan ofte være mer fristende enn et varmt måltid. I denne egg- og tunfisksalaten kan du gjerne bruke kokte poteter fra gårsdagens middag. Har du ikke det, kan pasta eller bulgur gjøre samme nytten.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 2 stk hjertesalat
  • 12 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 1 dl kokte grønne linser

Cæsardressing:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • saften av 1 stk lime
  • 3 båt hvitløk
  • 112 dl olivenolje
  • 14 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

salt og pepper

Slik gjør du

1. Kok eggene i 8-10 minutter og avkjøl i rennende, kald vann. Skrell eggene og del dem i båter.

2. Del opp resten av ingrediensene til salaten i passe store salatbiter og anrett på et fat. Legg eggebåtene på toppen.

3. Visp sammen eggeplommer, sennep, presset limesaft og finhakket hvitløk i en bolle til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones Smak til med salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.