Dansk hakkebøf

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Tykke, saftige og riktig trivelige danske kjøttkaker. Enkle er de å ha med å gjøre også – som alle dansker. Det er deilig å spise dansk i Norge!

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig evt. karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss margarin /olje til steking
Vis næringsinnhold
Energi
291kcal
Fett
19.8g
Protein
26.8g
Karbohydrater
1.3g
Jern
3.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Kna sammen kjøttdeig, salt og pepper.
  2. Form kjøttdeigen til 4 like store runde boller/bøffer og trykk de litt flate. Hakk forsiktig med en kniv på begge sidene av bøffene.
  3. Stek dem på sterk varme i litt margarin/olje, ca. 1 minutt på hver side, skru ned til middels sterk varme og stek videre ca. 4 minutter på hver side, til bøffene er gjennomstekt.

Server bøffene på godt grovbrød med salat og stekt løk. Tradisjonelt dansk tilbehør er rødbeter, syltedeagurker og kapers.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.