Brødsuppe

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Med erter og gammelt brød kan du trylle frem en deilig suppe.

Ingredienser

  • 120 g gammelt brød uten skorpe, kuttet i terninger
  • 2 ss smør
  • 1 stk grovhakket løk
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g frosne erter
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ta ut erter fra fryseren og legg på kjøkkenbenken.
  2. Grovhakk løk. Skjær av skorpen på brødskivene og kutt brødet deretter i terninger.
  3. Smelt smør i en kjele. Fres løk i kjelen til den er myk.
  4. Hell i ¾ buljongen i kjelen, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, til løken er mør. Ha i erter og brødterninger, og la alt koke opp.
  5. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.
  6. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  7. Server brødsuppe toppet med brødkrutonger og en skvett olivenolje.        

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.