Bondeomelett

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Omelett, eggepanne, frittata eller tortilla – kall det hva du vil! Fellesnevneren er at det er rask, sunn og smakfull mat som kan varieres i det uendelige og som smaker nesten like godt kald som varm. Har du rester igjen har du en super lunsj i morgen. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av svin
  • 10 stk egg
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 pk ferdigkokte poteter à 360 g
  • 12 stk purre
  • 2 stk tomat

Slik gjør du

  1. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin eller olje.
  2. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper.
  3. Skjær potet, tomat og purre i skiver.
  4. Legg kjøttdeig, potetskiver og purre lagvis i en ildfast form. Hell over eggeblandingen. Legg tomatskivene på toppen. Dekk til formen med aluminiumsfolie og stek bondeomeletten i stekeovnen på 220 °C i ca. 20 minutter.

 

En mindre porsjon bondeomelett kan også lages i stekepanne med middagsrester som kokte poteter og pølser eller stek.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.