Vietnamesiske vårruller - Cha gio

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Maten i Vietnam er inspirert av både fransk og kinesisk kjøkken. Vietnam blir ofte omtalt som urtenes hjemland, og har utviklet en særegen og imponerende kokekunst.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk løk
  • 1 stk stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk vårløk
  • 3 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss karri
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts chilipulver
  • 14 ts malt muskat
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 12 stk tørkede risflak
  • 1 stk eggehvite

  • ca. 4 dl olje til fritering

Slik gjør du

1. Ha malt lammekjøtt i en bolle. Finhakk løk, stilkselleri, gulrot og vårløk, ha det i bollen. Bland godt sammen og ha i koriander, karri, sitronsaft, sesamolje, malt ingefær, chilipulver, malt muskat, salt og pepper. La kjøttdeigen stå i ca. 30 minutter.

2. Dypp risflak i varmt vann, legg de på et vått kjøkkenhåndkle.

3. Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen, og fold over. Lim skjøtene med lettpisket eggehvite.

4. Bruk en kjele eller en wok,  og varm olje til den holder en temperatur på ca. 180 °C. Legg en og en vårrull forsiktig ned i den varme oljen. Stek rullene i ca. 4 minutter til de er gylne, ta dem opp med en hullsleiv eller klype. La dem renne av seg på et stykke kjøkkenpapir.

Server vårrullene med en god dip.

Risflak får man kjøpt i de fleste store dagligvareforretninger. De kan også erstattes med filoflak.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.