Utbrettkylling med urter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Litt ekstra arbeid med å forberede kyllingen før den legges på grillen betaler seg i et saftig og godt resultat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
  • 1 stk rød chili
  • 3 ss hakket frisk timian , evt. oregano, basilikum, rosmarin

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Legg kyllingen på ryggen med brystet opp. Skjær løs ryggen på langs under vinger og lår. Løft opp kyllingen og brett hele ryggstykket ned og bakover. Ikke skjær helt av, men la de to delene henge sammen ved halsen. Du har nå en lang utbrettet kylling.

2. Dytt urter og chili under skinnet, og pensle med grillsaus.

3. Legg kyllingen over på grillen. Det er viktig å snu den ofte, slik at den ikke brenner seg. Det er vanskelig å gi en nøyaktig grilltid, men 45-60 minutter er normalt.

4. La kyllingen hvile litt før den skjæres opp for servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.