Trinidad Pelau fra Trinidad

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Maten i Trinidad & Tobago er sterkt krydret og serveres ofte med ris eller bønner som tilbehør. Matkulturen er sterkt preget av den flerkulturelle befolkningen, en blanding av indisk og afrikansk mat.

Ingredienser

  • 450 g bog av storfe uten ben (grytekjøtt), i små biter
  • 3 ss brunt sukker
  • 312 dl vann
  • 312 dl ukokt naturris
  • 212 dl kokosmelk
  • 212 dl hakkede gulrot
  • 212 dl frosne erter
  • 3 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Smelt sukker i en stor kjele på medium varme til sukkeret begynner å karamellisere seg.

2. Rør inn kjøtt og stek det til alt har blitt brunt.

3. Hell i vann, ris, kokosmelk, gulrøttene og la det koke opp.

4. Legg på lokk og la det småkoke til risen er ferdig, ca. 25 minutter. Ha i ertene når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden. Strø over hakket persille til slutt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.