Toast med kantarell

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Det er lite som kan måle seg med gleden over å snuble over et uoppdaget kantarellsted i skogen! Luksusen å fråtse i smørstekte kantareller på en skive ristet brød.er den beste og aller enkleste måten å tilberede skogens gull på!

Ingredienser

  • 500 g fersk kantarell
  • 12 stk rødløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper
  • Saften av 14 stk sitron

Slik gjør du

  1. Rens sopp, og del de største. Legg den i en tørr stekepanne. La soppen dampe på tørr varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
  2. Finkutt løken og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek sopp til soppen har fått fin farge. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter.
  3. Rist brødskivene i brødrister, eller stek dem gylne i litt olje. Fordel brødet på fire tallerkener og topp med sopp. Pynt med litt frisk timian.

Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter. Litt syre framhever den gode soppsmaken. Rødvinseddik eller balsamico kan erstatte sitronsaft.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.