Thaigryte med butterdeiglokk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Dekk en deilig thaigryte med smak av karri, kokos og kylling med butterdeiglokk og server som en herlig overraskelse for to.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 112 ts karri , gjerne sterk
  • 300 g kyllingfilet

salt og kvernet pepper

  • 12 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk
  • 12 ts gurkemeie

evt. litt soyasaus

  • 6 stk grønn frisk asparges
  • 12 pk sukkererter
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 2 plate butterdeig

Slik gjør du

1. Fres løk, hvitløk og karri i olje. Tilsett kyllingkjøtt og krydre med salt og pepper.

2. Ha i buljong, kokosmelk og gurkemeie og la det koke et par minutter før du har i grønnsaker. Kok videre i 4-5 minutter.

3. Smør ildfaste porsjonsformer og fyll formene 3/4 fulle. Dekk formene med butterdeig og stek i oven ved 200 °C til butterdeigen har hevet seg og fått en gyllen farge.

 

I denne gryta kan du gjerne bruke rester av kylling eller andre rester av kjøtt eller kjøttpålegg.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.