Thai-wok med kylling

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

I Thailand brukes fiskesaus på samme måte som vi bruker salt. Får du ikke tak i thailandsk fiskesaus, så går det bra å smake seg til med salt i stedet. Prøv vår thai-wok med kylling

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet i strimler
  • 1 stk løk i båter
  • 1 stk rød paprika eller annen paprika, i strimler
  • 2 båt hvitløk i tynne skiver
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 ts sukker
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk) evt. litt salt
  • 1 ts soyasaus
  • 12 ts pepper
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl kokosmelk

strimlet vårløk til pynt ( kan sløyfes)

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Stek kyllingstrimlene i smør i en panne til det er jevnt hvitt over det hele.

2. Ha i oppdelt løk, paprika, hvitløk og ingefær og stek litt videre.

3. Tilsett sukker, fiskesaus (salt), soyasaus og pepper. Spe med hønsebuljong, vann og kokosmelk. Smak til retten.

Server med jasminris. Pynt gjerne med strimlet vårløk.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.