Tebriks

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Hjemmebakte tebriks til frokosten er skikkelig luksus!

Ingredienser

  • ca. 1 l hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 12 ts salt
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 pk gjær (50 g)
  • 1 stk egg
  • ca. 212 ss halvsmeltet smør
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling

valmuefrø

Tilbehør: Ost, paprika, syltetøy, egg og kaffe

Slik gjør du

1. Varm melk og vann til det er fingervarmt (37 °C). Smuldre gjæren og rør den ut i væsken. Tilsett mel, sukker, salt og egg. Arbeid alt sammen til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.

2. Kjevle ut deigen til en avlang leiv, ca. 20 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett den i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og del lengden i ca. 4 cm brede stykker. Etterhev under klede.

3. Pensle med sammenpisket egg og dryss valmuefrø over. Stek tebriksene ved 250 °C på midterste rille til de er pent gylne. Avkjøl på rist.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.