Syrinis

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Når syrinbusken blomstrer er sommeren endelig er her! Den velduftende blomsten har mye smak, og blandet inn i en deilig iskrem lover vi at det gir en romantisk flørt i ganen. 

Ingredienser

  • 8 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 4 stilker syrinblomst

Slik gjør du

1. Skyll syriner i kaldt vann før du bruker dem, slik at de er rene og pene.

2. Ha fløte i en skål sammen med et par kvister syrin og la det stå ca. 1 time for å trekke ut smak. Du kan også klemme forsiktig på blomstene for å trekke ut enda mer smak. Sil fra blomstene.

 

Smaken vil komme mer frem når isen er kald, men du kan gjerne smake på fløten før du pisker den for å sjekke om den har fått nok smak av blomster.

 

3. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

 

Ta vare på eggehvitene og bruk dem eksempelvis til marengs.

 

4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Plukk syrinblomster av en stilk og vend dem forsiktig inn i blandingen.

5. Kle en brødform på 1 ½ liter med bakepapir, hell issmeten i formen og sett den i fryseren til isen blir stiv, minst 2-3 timer.

6. Rør i isen et par ganger under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.  

Plukk syriner av den siste stilken og bruk dem som pynt når du skal servere.

 

Du kan også pynte med kandiserte syriner. Pensle syriner med litt eggehvite og dryss over sukker. Legg dem på et brett med bakepapir og la dem tørke over natten.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.