Svineschnitzel Cordon Bleu

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Cordon Bleu er fransk og betyr «blått bånd». Dette er en velkjent rett som er å finne i de vanligste kokebøker. Opprinnelig skal det brukes kalv, men svinekjøtt er like godt. En mektig, men ikke minst nydelig rett. Smelter på tunga!

Ingredienser

  • ca. 600 g skinkebiff , 150 g per porsjon
  • 2 ts sennep
  • 4 skive kokt skinke
  • 4 skive hvitost
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk egg
  • ca. 1 dl griljermel
  • 4 ss margarin

  • 8 stk potet
  • 4 ss smør
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 12 stk isbergsalat
  • 2 stk tomat
  • 2 stk vårløk
  • 14 stk sitron

Slik gjør du

1. Sett over poteter til koking.

2. Skjær en lomme i hver av kjøttskivene. Fyll med sennep, skinke og ost. Klem godt sammen og fest med tannstikker uten smak. Vend schnitzelen i mel (som er krydret med salt og pepper), deretter i sammenvispet egg og til slutt i griljermel.

3. Stek schnitzelen i margarin i en panne, ved middels varme, til de er delikat brune og såvidt gjennomstekt, ca 3 min. på hver side.

4. Smelt smør og bland i hakket persille. Kutt salat, tomat og vårløk.

Server schnitzelene med kokte poteter med smør, en båt sitron og litt salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.