Svinekjøtt med nøttesaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Denne retten med svinefilet marinert i honning og karri er inspirert fra det fjerne Østen. Her serverer vi den med en smaksrik nøttesaus.

Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 1 ss olje til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Marinade:

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 ts karri
  • 1 ts honning

Nøttesaus:

  • 1 boks peanøttsmør (350 g)
  • 12 dl mangochutney
  • 2 ss chilisaus
  • 1 båt finhakket hvitløk

Slik gjør du

1. Renskjær svinefilet, og kutt den i strimler.

2. Legg strimlene i en plastpose. Bland soyasaus, olje, karri og honning til en marinade, og hell det over kjøttet. Mariner et par timer.

3. Rør peanøttsmør, mangochutney, chilisaus og hvitløk sammen i en liten kjele. Spe med vann til sausen er passe tykk. Varm sausen over svak varme.

4. Brun marinerte strimler av indrefilet i en panne med litt olje, krydre med salt og pepper.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.