Svinefilet med gurkemeie

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Tynne skiver av svinefilet er raske å tilberede og supre å marinere. I denne marinaden har vi brukt gurkemeie, som er mye brukt i Asia. Smaken er lett bitter, og kan likne på sennep.

Ingredienser

  • 600 g indrefilet av svin
  • 2 g olje til steking
  • 1 g salt
  • 12 ts kvernet pepper

Marinade:

  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 400 g frosne erter
  • 1 ss smør
  • 1 stk hakket vårløk

Slik gjør du

  1. Skjær svinefileten i tynne skiver. Rør sammen ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet i minst 15-20 minutter.
  2. Varm olje i en vid stekepanne Stek kjøttet i flere omganger til det er gjennomstekt og har fått en pen farge.
  3. Tin ertene i litt vann, hell av vannet og mos ertene lett med en gaffel. Rør inn smør og hakket vårløk. Smak til med salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.