Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Alternativer til ventepølse

Sprøstekt løk

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. løk
  • 1 l druekjerneolje
  • 1 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlig hjemmelaget sprøstekt løk! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. løk
  • 1 l druekjerneolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Rens løk og skjær dem i tynne skiver.
Annen olje kan også benyttes, men pass på at den er laget for frityrsteking.
  1. Varm druekjerneolje i en kjele til 140 grader. Bruk et steketermometer.
Om du ikke har steketermometer kan di stikke en tresleiv i oljen, når det bruser rundt sleiven er oljen varm nok.
  1. Ha løk i oljen, i porsjoner. La løken frityrsteke til de får ønsket farge. Bruk en hulløse, og ta løken opp av kjelen. Legg den ferdig stekte løken på en tallerken med tørkepapir. Smak til med salt etter smak.

Server hjemmelaget sprøstekt løk til pølsene fra grillen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 20:58:01