Sprø lammebiter med dip

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Denne retten passer perfekt som kosemat, velkomst-tygg eller som en del av tapasbordet. Lammekjøtt fra låret passer perfekt, siden dette kjøttet i all hovedsak er mørt og derfor ikke trenger lang varmebehandling. Snadder! 

Ingredienser

  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 2 ts salt
  • 2 ts malt hvit pepper
  • 2 ss smør , til steking

  • 2 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 5 dl panko brødkrum
  • 1 l olje , til fritering

Salvie-aïoli:

  • 12 pk majones
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 12 ss dijonsennep
  • 2 dråpe tabasco
  • 12 ts worchestershiresaus
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ts frisk salvie , finhakket

Soyadip:

  • 2 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts sesamolje
  • 14 stk rød chili , hakket
  • 14 stk vårløk , hakket

Yoghurtdip:

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss grov sennep

Slik gjør du

1. Bland sammen ingrediensene til dippene.

Sett dem gjerne i kjøleskapet i minst en time. Dette for at smakene skal «sette seg».

2. Skjær lammekjøtt i små tynne biffer eller strimler. Gni lammekjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Avkjøl.

3. Ha mel, lett sammenvispede egg og panko i boller hver for seg. Vend kjøttet først i mel, så i egg og deretter i panko.

Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforetninger.

4. Varm olje i en kjele til 180 °C.

Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.

5. Fritér bitene i ca. 30 sekunder, eller til de er gylne. Legg dem på et kjøkkenpapir, og la dem hvile  et par minutter før servering.

Server sprø lammebiter sammen med de smakfulle dippene. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.