Spinatpai

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Spinatpai passer utmerket som tilbehør til grillmat, men kan også serveres som en vegetarisk rett. Den kan lages i god tid, gjerne dagen før. Ta den med på tur eller nyt den hjemme med grillmat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 3 dl hvetemel
  • 125 g smør
  • 3 ss vann

  • 1 pk frossen spinat
  • 130 g fetaost
  • 1 båt hvitløk
  • 4 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • 14 ts malt muskat
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel, og rør inn vann til du får en smidig paideig. Du kan også lage deigen i en foodprocessor.
  2. Kjevle ut deigen og kle en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og stek på 200 °C i 15 minutter.
  3. Tin spinaten og klem ut vannet.
  4. Smuldre fetaost med en gaffel og finhakk hvitløken.
  5. Pisk sammen egg, fløte, muskat og pepper. Bland i spinat, fetaost og hvitløk. Hell blandingen i paiskallet.
  6. Stek paien videre på 175 °C i 30-40 minutter, til eggeblandingen har stivnet.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.