Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekeskinkesalat med appelsin og fennikel

Spekeskinkesalat med appelsin og fennikel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g spekeskinke (12 skiver)
  • 2 stk. appelsin
  • 2 stk. fennikel
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. valnøttkjerner
  • 100 g flak av parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl olivenolje (extra virgin)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den milde anissmaken i fennikel framheves av saltsmaken i norsk spekeskinke. Sammen med appelsin, valnøtter og ruccola blir dette en frisk og vårlig salat med masse smak. Drypp over noen dråper god olivenolje, dryss på litt revet parmesan og vips, så har du en lett og herlig middag.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g spekeskinke (12 skiver)
  • 2 stk. appelsin
  • 2 stk. fennikel
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. valnøttkjerner
  • 100 g flak av parmesan
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 dl olivenolje (extra virgin)

Slik gjør du

  1. Skjær skallet av appelsin rett innenfor den hvite hinnen. Skjær appelsin i skiver.
  2. Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver.
  3. Fordel ruccula på tallerkener og legg appelsinskiver og fennikel oppå. Legg spekeskinken på toppen. Dryss over valnøttkjerner, parmesan, kvernet pepper og salt. Drypp over litt god olivenolje til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 02:25:59