Sommerskinke med potet- og urtesalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Deilig sommermat som er enkel å lage og super ta med seg på stranden.

Ingredienser

  • 112 kg røkt skinke
  • 112 kg nypotet
  • 1 dl friske urter , hakket
  • 1 stk purre (det hvite), eller vårløk, strimlet
  • 100 g sylteagurk, hakket

Dressing:

  • 2 stk eggeplomme
  • 4 stk ansjosfileter
  • 1 båt hvitløk
  • 4 ss parmesan , revet
  • 4 ss vineddik
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ss worchestershiresaus

salt og pepper

evt. litt vann

Slik gjør du

1. Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl.

2. Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser. Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

3. Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper. Server resten av dressingen ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.