Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbrød med chorizo, posjert egg og smørdampet spinat

Smørbrød med chorizo, posjert egg og smørdampet spinat

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 l vann
  • 1,5 ss vineddik
  • 4 skiver ristet landbrød
  • 1 ss smør
  • 1 pk chorizopølse i skiver
  • 1 pk frisk spinat , grove stilker fjernet

salt og pepper

revet parmasan

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å posjere egg regnes av mange for å være litt av et C-moment. Egentlig er det såre enkelt! Men det kan være lurt å øve litt. Server smørbrødene som en varm frokost til din kjære eller som en liten smårett til kvelds.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 1 l vann
  • 1,5 ss vineddik
  • 4 skiver ristet landbrød
  • 1 ss smør
  • 1 pk chorizopølse i skiver
  • 1 pk frisk spinat , grove stilker fjernet

salt og pepper

revet parmasan

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en vid kjele, la vannet stå ca 3-4 cm opp på kanten. Tilsett eddik. Trekk kjelen litt vekk fra platen så det ikke fosskoker. 
  2. Rør med en skje slik at du lager en virvel i vannet. Knekk et egg i en liten bolle, og la det gli ned i virvelen. Gjenta med de andre eggene. Ikke kok for mange egg av gangen. La eggene koke i ca 3-4 minutter. Hviten skal være fast, mens plommen skal være flytende. 
  3. Løft eggene ut av kjelen med en hullskje, og avkjøl dem raskt i litt kaldt vann i en bolle. La dem renne av seg på litt papir før de serveres.
  4. Stek chorizo-pølsene i smøret i 2-3 minutter, til de er gjennomvarme. Tilsett spinatbladene og fres dem raskt til de faller sammen. Krydre med salt og pepper.
  5. Smør brødskivene med litt smør eller kremost og anrett pølser og spinat på skivene. Legg det posjerte egget forsiktig på toppen. Dryss over revet parmesan og litt salt og nykvernet pepper, og pynt med friske urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block posjert egg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 19:11:51