Små tomatterter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Med få og enkle ingredienser lager du disse nydelige små tomattertene som er nydelige som en av flere retter på et tapas- eller buffetbord. Du kan også lage dem større, og servere dem som en selvstendig rett, kanskje med en grønn salat ved siden av.

Ingredienser

  • 1 pakke butterdeig
  • ca. 2 ss hvetemel
  • 2 stk rødløk
  • 2 beger cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 stilk frisk timian
  • 2 stilk frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Dryss litt mel på benken og legg butterdeigsplatene til tining.
  2. Skjær rødløk i skiver og del tomatene i to.
  3. Varm olje i en stekepanne og stek løken til den begynner å bli gyllen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  5. Del butterdeigsflakene i to og klem dem ned i formene. Dra av overflødig deig med fingrene (da får du nok deig til to til).
  6. Fordel den stekte løken i formene og legg halve cherrytomatene på toppen. Dryss over litt hakket timian og noen dråper olivenolje.
  7. Stek tertene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til butterdeigen har fått fin, gyllen farge, og tomatene har falt sammen. Pynt med frisk rosmarin og server.

Tertene kan lages i god tid og varmes opp i ovnen i 10 minutter. De kan også fryses, og smaker like godt lune eller kalde.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.