Skinkebiff med kinakål og pesto

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Skinkebiff er magert og mørt kjøtt. Her med kokt kinakål og pesto - kanskje en ny favoritt?

Ingredienser

  • 4 stk skinkebiff à 150 g
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss margarin /olje til steking

Stekte båtpoteter:

  • 10 stk potet
  • 3 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 2 ts salt

Pesto:

  • 1 bunt stor frisk basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 3 båt hvitløk
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 50 g revet parmesan
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 1 stk kinakål
  • 1 l vann + 2 ss salt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask poteter godt, del dem i båter, og legg dem i en langpanne med stekepapir i bunnen. Pensle med olje, krydderurter, salt og pepper. Stek i 20 minutter.
  2. Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprocessor, hakker eller i en morter. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
  3. Krydre skinkebiffene med salt og pepper. Brun dem på sterk varme med margarin. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side.
  4. Del kinakålen i 8 båter. Kok opp (det lettsaltede) vannet og kok kinakålen 3-4 minutter til den er mør.

Server skinkebiff med stekte potetbåter, kål og pesto.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.