Sis köftesi - tyrkisk kebab

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kebab med kvernet kjøtt er vanlig i østlige Middelhavsland. Lages vanligvis av lam, men kjøttdeig kan brukes i stedet. Ikke bruk karbonadedeig, det blir fort tørt.

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig eller lammedeig
  • 1 stk løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss finhakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 12 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 8 stk grillspyd

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg grillspyd av tre i minst 1/2 time.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk foodprosessor med hakkekniv eller maskin med elteklo. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. 1/2 time.
  3. Vask hendene godt og skyll dem under kaldt vann. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.
  4. Pensle eventuelt spydene eller grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele. 

Server med sitronbåter, stekte/grillede poteter og salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.