Sesampanerte kyllinglår med avokadosalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Se hvor lekre kyllinglårene blir om du panerer dem selv! Avokadosalat er perfekt tilbehør.

Ingredienser

  • 8 stk kyllinglår naturell
  • 1 stk egg
  • 112 ss sesamfrø
  • 2 ss strøkavring
  • 3 ss revet parmesan eller annen ost
  • 12 ts paprikapulver

litt salt og pepper

Avokadosalat:

  • 2 ss majones
  • 1 ss ravigottesaus
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss sitronsaft

salt og kvernet pepper

  • 2 stk tomat , flådd og hakket
  • 2 stk avokado i biter
  • 1 båt revet hvitløk
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 3 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen egget. Bland sesamfrø, kavring, ost og krydder.
  2. Vend kyllinglårene først i egg, deretter i osteblandingen. Legg lårene i en smurt, ildfast form og stek dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 50 minutter til de er gjennomstekte.
  3. Bland majones, ravigottesaus og crème fraîche. Smak til med sitron, salt og pepper. Ha i tomater, avokado, hvitløk, chili og koriander.

Server de stekte kyllinglårene med avokadosalat og eventuelt brød.

Bruk gjerne ferdiggrillede kyllinglår. Varm dem i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter til de er gjennomvarme.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.