Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Selleri- og basilikumkrem

Sellerirotpuré med basilikum

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig skrelt sellerirot
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 potte frisk basilikum med stilker
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss ristede sesamfrø
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne pureen med lekker grønnfarge og smak av både selleri og basilikum lyser opp på bordet og kan serveres som en lun dipp til grønnsaker eller brød, eller som tilbehør til de fleste retter med kjøtt eller fisk. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ferdig skrelt sellerirot
  • 2 båter hvitløk
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 potte frisk basilikum med stilker
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skrell sellerirot og kutt i mindre biter. Kok selleri og hvitløk i usaltet vann til det er mørt. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp bitene tørre. Pass på at det ikke svir seg.
  2. Mos selleriroten med stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett fløte. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper. 
  3. Dypp basilikumen raskt i kokende vann og ha den deretter direkte over i iskaldt vann. Klem ut så mye væske ut av bladene som mulig. Kjør basilikumblader og olje til en fin puré med stavmikser eller hurtigmikser. Passer den eventuelt gjennom en finmasket sil for å få ut grove biter.
  4. Bland pureen inn i persillerotmosen. 
  5. Hell sellerirotpureen over på et fat og bre den utover. Drypp olivenolje på og dryss sesamfrøene over rett før servering.

Ristede sesamfrø:

Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og rist dem over høy varme til de har blitt vakkert gylne.
Denne retten kan også lages med andre rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot eller jordskokk. Varier smaken ved å bruke andre friske urter, for eksempel frisk koriander, kjørvel, persille eller dill.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 22:10:10