Saltbakt sjalottløk

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dersom du fjerner rot-delen og beholder skallet på, kan sjalottløken skvises ut etter at den er bakt. Det er ikke bare smart og veldig godt, det er også veldig morsomt.

Ingredienser

  • 12 stk sjalottløk
  • 100 g grovt havsalt

Slik gjør du

Sett  stekeovnen på 200°C

  1. Fjern en halv cm av roten på hver sjalottløk.
  2. Ha grovt havsalt i en ildfast form og trykk løken ned i saltet. Dekk formen med aluminiumsfolie.   
  3. Sett formen inn i stekeovnen og bak i ca. 25 minutter. Når løken er ferdig kan man se at den allerede er på vei ut. 
Blir løken stekt for lenge glir den ut av skallet. Der det bare å dytte den tilbake inn igjen etter at den har blitt litt avkjølt. Saltet kan gjerne brukes om igjen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.