Salat med egg og skinke

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Dette er en enkel men veldig god salat. Å ha den på glass gjør det hele trendy og hendig.
Hell dressingen i glasset rett før du skal spise, sett på lokk og vend et par ganger. Vips så er en deilig salat fiks ferdig!

Ingredienser

  • 50 g potet
  • 2 stk egg
  • 1 stk vårløk
  • 40 g blomkål
  • 30 g babyspinat
  • 100 g smårettskinke
  • 2 ss soltørkede tomater (hakket i olje)

Dressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 12 ss sherryeddik
  • 12 ss sitronsaft
  • 2 ss grovhakket frisk dill
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts kajennepepper

Slik gjør du

  1. Kok potet i en kjele med vann til de er møre. Skrell dem (om du ikke har gjort det før koking) og avkjøl dem. Del potetene i passelig store biter.
  2. Kok opp vann og legg i egg. Kok dem i 6-8 minutter for smilende egg og 8-10 minutter for hardkokt.
    Når du skal koke egg er det alltid en fordel å bruke romtempererte egg. Stikk et lite hull i den butte enden av egget, det forhindrer at egget sprekker. Bruker du romtempererte egg, bør eggene legges i når vannet koker. Er eggene kalde, kan du legge eggene i kaldt vann. Beregne koketiden i begge tilfeller fra vannet koker.
  3. Skjær poteter i biter, del egg i skiver, finsnitt vårløk og del blomkål i små buketter,
  4. I et rent glass: Legg hardkokt egg, spinat, potet, smårettskinke, vårløk, soltørket tomat og blomkål.
  5. Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Visp alt sammen til det er godt blandet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.