Røkt skinke med quinoa og vårgrønnsaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ferdig tilberedt, og rett fra pakken er røkt skinke et supert produkt til raske middager. Her serverer vi den kald i tynne skiver med rød quinoa og vårens friske, sprø grønnsaker. En vinaigrettedressing med kaffe er perfekt smaksfølge til det røkte kjøttet.

Ingredienser

  • 1 stk lettsaltet, røkt skinke
  • 2 dl rød quinoa
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 150 g grønn frisk asparges
  • 150 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 bunt reddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Kaffevinaigrette:

  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 3 ss rødvinseddik
  • saften av 12 stk lime
  • 3 dl olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Visp sammen kaffe, honning, sennep, eddik og limesaft til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Avkjøl.
  3. Skjær skinke i tynne skiver.
  4. Skjær sukkererter og aspargesbønner i to på langs. Del de største reddikene i to.
  5. Varm olje i en vid stekepanne og fres grønnsakene raskt. De skal fortsatt være sprø. Krydre med litt salt og pepper og legg dem over på et fat.
  6. Bland inn quinoa og hell over halvparten av dressingen.
  7. Legg på skiver av røkt skinke og server.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.