Ristede nøtter og mandler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Ristede, krydrede nøtter av alle slag serveres som snacks over hele verden. Aller best smaker de nok når de nytes i solnedgangen på en eksotisk sandstrand, med et duggende glass i den andre hånden, men du skal ikke se bort fra at de også kan vekke begeistring innenfor de norske grensene.

Ingredienser

  • 4 ss solsikkeolje
  • 250 g rå cashewnøtter
  • 250 g mandler
  • 2 stilk friske curryblader
  • 12 ts chilipulver
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 stk finrevet skall lime

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Varm oljen i en vid stekepanne.
  2. Ha cashewnøtter og mandler i stekepannen og stek dem til de er gylne. Rør om hele tiden. Dryss over krydder når nøttene begynner å få farge.
  3. Løft nøttene ut av stekepannen og over på kjøkkenpapir. La dem renne av seg litt.
  4. Ha nøtter og krydder over i en bolle. Dryss over litt revet limeskall og server.
    Curryblader får du i asiatiske matbutikker. Du kan også bytte ut curryblader med andre smaker. Prøv deg fram med alle slags typer nøtter og frø.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.