Rippli fra Sveits

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Rippli betyr kotelettkam fra gris. I området rundt Bern, serveres rippli med bacon, bønner og poteter. En pannerett med mye smak.

Ingredienser

  • 800 g sommerkoteletter
  • 1 ss margarin
  • ca. 100 g bacon i biter
  • 2 stk løk , hakket
  • 1 båt hvitløk , hakket
  • 300 g hodekål i strimler
  • 200 g sellerirot i biter
  • 250 g gulrot i skiver
  • 500 g potet i skiver
  • 1 ts tørket timian
  • 12 ts pepper
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater

Slik gjør du

  1. Stek bacon, løk og hvitløk i en stekepanne og la det steke litt.
  2. Tilsett kål, selleri, gulrot og poteter. Legg over et lokk og la det dampe til kålen er mør. Krydre med timian og pepper.
  3. Legg kotelettene opp på grønnsakene og hell over vin og buljong. La det småkoke i ca. 1 time.
  4. Ha i tomatene og la det koke i 10 minutter før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.