Ribbe med spicy kinakål og kikertmos

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Nydelig sprø ribbe servert med spicy kinakål og kikertmos. Velg saus til måltidet selv, men en god teriyaki-saus eller søt chilisaus passer bra. 

Ingredienser

  • 2 kg tynnribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 dl vann

Spicy kinakål:

  • 1 stk kinakål
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 ts sesamolje
  • 2 båt hvitløk

Kikertmos:

  • 2 boks hermetiske kikerter
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ts sesamolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
  2. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.
  3. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.
  4. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
    Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.
  5. Del kinakål i fire på langs, slik at du får fire båter. Sørg for å få litt av stilken med på alle båtene. Bland soyasaus, olivenolje, sriracha, sesamfrø, sesamolje og finhakket hvitløk i en bolle. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form, legg i kinakålbåtene og fordel soyablandingen over. Stek i ovn på 200 °C i 20 minutter, eller til den har blitt myk og fått en fin farge.
  6. Skyll kikertene godt. Skrell og finhakk hvitløk. Ha kikerter og hvitløk i en middels varm stekepanne sammen med smør, sesamolje, salt og pepper. Når smøret er smeltet helles blandingen i en bolle og knuses lett med en visp eller gaffel.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.