Reinsdyrkarbonade

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Med reinsdyrskav eller finnbiff i fryseren har du flere gode middagsmuligheter. Halvtint reinsdyrskav blir til flott farse i løpet av få sekunder, og du kan lage herlige, grove reinsdyrkarbonader med masse smak. Har du avskjær eller kjøttdeig av rein, er dette selvfølgelig også flott å bruke i denne retten. 

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 stk løk ,hakket
  • 50 g (1 stk) sylteagurk, hakket
  • 1 ss potetmel
  • 12 dl vann
  • 12 dl kremfløte
  • 2 ss smør , til steking

Tilbehør:

  • 8 skive helkornbrød ,ristet (stekt)
  • 1 pk ferdigkuttet salatblanding
  • 4 skive bacon
  • 2 stk tomat
  • 8 stk sylteagurk i skiver
  • 8 ss lettrømme tilsatt hakket gressløk og revet hvitløk

Slik gjør du

1. Legg reinsdyrskavet i en hurtigmikser sammen med pepper.  Kjør til en grov masse. Tilsett resten av ingrediensene og kjør i ca. 10 sekunder.

2. Form til 4 store karbonader og stek dem til de er så vidt gjennomstekte.

3. Sprøstek baconskivene.

4. Gni brødene med en halv hvitløk og stek dem sprø i skorpa i litt smør.

5. Legg på salat, rømmedressing, tomatskiver, bacon, sylteagurk og karbonade på 4 brødskiver. Legg den andre brødskiven på toppen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.