Quiche med spekeskinke

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag. 

Ingredienser

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann

Fyll:

  • ca. 1 stk grønn squash
  • ca. 100 g spekeskinke
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss margarin til steking
  • 6 stk soltørkede tomater
  • 5 stk egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovkvernet pepper
  • 50 g revet jarlsberg
  • 4 ss revet parmesan

Slik gjør du

1. Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt raskt sammen til en fast deig. Bruk gjerne en matprosessor. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i 20-30 minutter.

2. Kjevle ut deigen og klem den ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt noen minutter.

3. Forvarm ovnen til 200 °C. Stek paiskallet i ca. 10 minutter, eller til det begynner å få farge.

4. Smelt margarinen i en stekepanne. Klem ut så mye væske som mulig av squashen, og fres den raskt sammen med vårløk, løk, strimlet spekeskinke og soltørkede tomater. Fordel fyllet i paiskallet.

5. Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper og hell over. Dryss over osten til slutt.

6. Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved i 25-30 minutter eller til paien har fått gyllen farge.

Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.