Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Quiche Lorraine

Quiche med spekeskinke

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. rødløk
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g spekeskinke
  • 1 ss margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 100 g revet hvitost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. rødløk
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g spekeskinke
  • 1 ss margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 25 cm i diameter) og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. Riv squash grovt, og press ut så mye vann du klarer. Finhakk rødløk, kutt soltørket tomat, vårløk og spekeskinke i mindre biter.
  4. Fres grønnsakene noen minutter i en varm stekepanne med smør eller margarin. Trekk pannen av platen og bland inn spekeskinke. Fordel fyllet i paiskallet.
  5. Visp raskt sammen egg, melk, fløte og pepper, og hell blandingen over fyllet.
  6. Dryss til slutt over ost.
  7. Sett paien på nederste rille og stek videre på 180 °C i 25-30 minutter, eller til paien har fått gyllen farge.
  8. Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 17:07:18