Posjert kyllingfilet med sprø sommergrønnsaker og urtesaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Å koke kyllingfileten er ikke så vanlig, men det gir et fantastisk saftig og godt resultat! I tillegg får man en smakfull, deilig kraft, som blir til en utmerket saus om den jevnes med litt maisenna.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 600 g nypotet
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk grønn frisk asparges
  • 1 pk sukkererter
  • 1 pose reddik
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss hakkede friske urter

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.

2. Rens og skjær grønnsakene i ca 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, ca. 3-4 minutter.

3. Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat. Sil kraften.

4. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med soyasaus og sitronsaft. Tilsett raust med hakkete urter rett før servering. Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på fatet sammen med grønnsakene. Hell litt saus over kjøttet og server resten rykende varm ved siden av.

Poteter eller naturris passer godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.