Plommesyltetøy

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren

Ingredienser

  • 1 kg plomme
  • 112 dl vann
  • 500 g syltesukker

Slik gjør du

  1. Del plommer i to og fjern steiner. Ha plommer i en kjele og kok opp med vann. 
  2. La plommene koke til de er myke (tiden varierer med plommesort).
  3. Rør inn sukkeret og rør til det er oppløst. Kok opp, senk temperaturen og la syltetøyet koke til det tykner.
  4. Hell syltetøyet på varme, rene og tørre glass og skru på lokk med en gang.

Syltesukker kan byttes ut med samme mengde vanlig hvitt sukker tilsatt syltepulver. Mengden syltepulver etter anvisning på pakken.

Syltetøyet er holdbart i minst 6 måneder. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.