Plommeclafoutis

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Clafoutis er en slags ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær og drysset med et fint dryss melis. Vi bruker det naturen har å by på i Norge, og fyller vår clafoutis med modne plommer og serverer den lun med selskap av lettvispet krem. 

Ingredienser

  • 400 g modne røde plomme
  • Saften av 12 stk sitron

Røre:

  • 8 stk egg
  • 5 dl fløte
  • 200 g sukker
  • 4 ss siktet hvetemel
  • 100 g malte mandler
  • 2 ss smør til formen

  • 1 ss melis til pynt

Slik gjør du

 

  1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.
  2. Del plommer i to og fjern steinene. Press over sitronsaft for å forhindre at plommene blir brune.
  3. Visp sammen alle ingrediensene til en glatt og klumpfri røre. Fordel plommene i en form (størrelse 20x30 cm) med snittflaten ned, og hell røren forsiktig over. 
  4. Plasser formen midt i ovnen og stek clafoutisen i 25-30 minutter, eller til den har hevet seg og blitt vakkert gyllen på overflaten.

 

Dryss over melis og server med lettvispet krem.

 

Bytt gjerne ut plommene med modne kirsebær eller norske moreller.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.