Pizzasnurrer med kyllingkjøttdeig

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Server pizzaen omtrent som wienerbrød. Da er den perfekt å ta med på for eksempel piknik.

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 3 dl lunkent vann
  • 12 pk gjær
  • 2 ss olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 12 ts salt

Fyll:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 2 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • ca. 1 dl vann
  • 5 dl revet hvitost

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

2. Brun kyllingkjøttdeig i olje i stekepannen i et par omganger. Fres hakket løk og hvitløk i pannen til løken er blank, og ha deretter all kyllingkjøttdeigen tilbake i stekepannen. Tilsett tomater, tomatpuré, salt, pepper, vann og tørket oregano. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk.

3. Kjevle gjærdeigen til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull deigen sammen til en pølse. Skjær den i ca. 2 cm tykke skiver og legg dem på et bakepapirdekket stekebrett. Fordel ost på toppen og etterhev kyllingsnurrene i ca. 20 minutter.

4. Stek kyllingsnurrene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.

I stedet for kyllingkjøttdeig kan du også bruke oppdelt kjøtt av grillet kylling eller småbiter av kylling- og kalkunpølser i pizzasausen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.