Pizzasnurrer med kjøttdeig

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En sunnere variant av kanelbollen – en slags "rulle-pizza". Ikke akkurat en full middagsrett, men super lunsj og turmat. Lag en stor porsjon når du først er i gang, og putt halvparten i fryseren.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann
  • 5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg

Pizzadeig:

  • 12 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 12 ts salt

Slik gjør du

 

1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.

 

1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

2. Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.

3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.

4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.