Pizza med kyllingkjøttdeig

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lag hjemmelaget pizza med kyllingkjøttdeig til fredagskosen.

Ingredienser

  • 150 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss olje
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 12 stk finhakket løk
  • 3 ss tomatpuré eller ketchup
  • 12 dl vann
  • 1 ts tørket oregano
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Deig:

  • 25 g gjær
  • 112 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • ca. 4 dl hvetemel

  • 3 dl revet hvitost

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann i bakebollen. Ha i olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt slik at den slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time.
  2. Stek kyllingkjøttdeig, løk og hvitløk i olje. Tilsett resten av ingrediensene, og småkok sausen i ca. 5 minutter.
  3. Kjevle ut pizzabunnen, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel kjøttsaus jevnt utover, og dryss over ost.
  4. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter. Del i snipper og server pizzaen varm.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.