Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizza

Pizza med egg

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 275 g ekstra finmalt pizzamel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl pizzasaus
  • 100 g revet ost
  • 4 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Egg passer til alt! Også pizza. Det er faktisk en gjenganger på italienske pizzarestauranter, og heter da gjerne Bismarck.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 275 g ekstra finmalt pizzamel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl pizzasaus
  • 100 g revet ost
  • 4 stk. egg

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
  2. Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
  3. Fordel pizzadeigen på bakepapirark. Lag gjerne porsjonspizza. Smør på pizzasaus, la det være igjen en centimeter mot kanten. Fordel osten over.
  4. Knekk egget på midten av hver pizza. Når ovnen og platen er helt varm, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på en varm stekeplate. Trikset er høy varme på kort tid, ca. 10 minutter. Pizzaen skal være gyllen og sprø. 

Server med urte-og rømmedressing.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Perfekt pizzadeig med poolish

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 13:15:40