Physalisrelish

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En søt, syrlig og litt spicy relish! Physalis og spiselige blomster gir relishen et lekkert og fristende utseende. Perfekt topping til en snadderpølse, eller annen digg grillmat. 

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 stk jalapeño (uten frø)
  • 1 stk rød chili (uten frø)
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 112 dl eplejuice
  • 250 g physalis
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • ca. 25 g spiselige blomster

Slik gjør du

1. Finhakk sjalottløk og riv hvitløk. Fres løken blank i en liten kjele med olje. 

2. Finhakk jalapeño og chili, og ha det i kjelen sammen med sukker, hvitvinseddik og eplejuice. Kok blandingen i 5 minutter. 

3. Del physalis i to og ha dem i kjelen, bland alt godt sammen og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper. 

Spe eventuelt med litt eplejuice om blandingen blir for tykk under koking.

Server physalis relishen med spiselige blomster som en del av et tapasbord, til grillmat eller som topping til en deilig pølse. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.