Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.

Ingredienser

  • 4 stk kalkunfilet i skive

kvernet peppermiks

salt

Potetsalat med syrlig honningdressing:

  • 1 kg kokt potet (nypoteter)
  • ca 200 g blandet salatblad
  • 1 stk sikorisalat (endivie)
  • 2 stk gul paprika i tynne strimler
  • 1 stk rødløk i tynne båter
  • 1 ss hakket frisk gressløk

Dressing:

  • 2 ss honning
  • 12 dl hvitvinseddik
  • 112 ts salt
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts sitronskall

noen drag med pepperkvernen

Estragonsaus:

  • 2 ss smør
  • 1 pose béarnaisesaus
  • 2 dl hvitvin
  • 112 dl matfløte
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ss hakket frisk estragon

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2–3 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen.

2. Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.

3. Smelt smør og ha i sauspulver fra pose. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.

Du kan gjerne bruke hel kalkunfilet og skjære den i skiver selv.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.